Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přepálené oleje a jiné záležitosti

26. 12. 2011

Dostal se mi do ruky zajímavý článek,který bych Vám ráda dala šanci přečíst.Chtěla jsem ho naskenovat  a poslat originál,tak jak je ,ale je špatně čitelný.Takže tohle je výtažek ze ze článku p.MUDr.Petra Lukeše.

JIŽNÍ OVOCE A MY

Jižní ovoce se trhá ne úplně zralé.Takže je tam podstatně více kyselin,než bychom si přáli.Tělo je musí něčím vysrážet,aby to nevadilo organismu.A k tomu tělu slouží vápník a hořčík.A když to jedí ženy po přechodu,zjistí jim osteoporozu.A najednou musí brát preperáty,aby se zachovala ženská hormonální aktivita spolu se správnou vápenatostí kostí.Tedy ženské hormony a kalciové preparáty,které jsou poměrně drahé.Tak je to začarovaný kruh.Chlapi tento problém nemají,protože místo jezení citrusů mají pivo.

Takový příklad nezaškodí,kamarádka má syna,je pořád nemocný,baští mandarinky,pomeranče....a přesto je stále nemocný.Postřeh maminky je,že po každé větší konzumaci tohoto ovoce syn začne kašlat.Může to mít souvislost,ale taky nemusí.Co kdyby místo těchhle potravin jedl třeba zelí????Je v tom hodně vitamínu a hlavně je to náš domácí produkt.Každopádně,na zamyšlenou to je.

Taky mně napadá jiná věc......aby to pochopil každý človíček.

Jižní ovoce otevírá pory v našem těle,ochlazuje se organismus a pokud kolem zrovna letí nějaký chřipkový bacil,reakce jsou silné a my proležíme týden  v horečce,v bolestech hlavy a rýmě.Píšu to protože jsem se rozhodla tak trošku sledovat reakce na jižní ovoce na svém organismu.

Čas od času jako každý něco chytím,ale mívám slabý průběh,trošku rýma,během tří dnů jsem v pohodě.Tentokrát ne.Podotýkám,že jsem během dvou dnů snědla 2 manga,která samozřejmě musela dozrát na oknech doma.Reakce už ten druhý den byla škrábání v krku,bolesti hlavy.No a po Štedrém dnu jsem lehla na 6 dní s klasickou chřipkou se vším všudy.Horečka,bolesti hlavy,silná rýma,bolavé tělo......tohle se mi dlouho nestalo,minimálně 3 roky.

PŘEPÁLENÉ OLEJE

Vazivo nám likvidují přepalované oleje.Oleje se přepalují při 125 stupních.Kdežto sádlo se přepaluje až při 180 stupních.Naši předkové vařili na sádle a taky se dožívali vyššího věku a taky tolik netrpěli nemocemi jako dnes.

Oleje,které se mají používat za studena,jsou drahé a smažit se na nich nemá.Ale oni na flašku napíšou,že se na nich může smažit..

Navíc,přepálený olej nám zvyšuje krevní tlak,at už jsou to smažené řízky,nebo slané chipsy,či slané arašídy.

SOLI A MY

Jsou dva druhy soli,ta kuchynská,kterou běžně kupujeme a další se nazývá Rychlosůl.

Normálně nám sůl neškodí,pokud nemáme poškozené ledviny.To způsobuje zadržování vody a způsobuje nástup výššího tlaku.Naopak,když jsme zdraví,podporuje rychlejší očistu veškerých nedobrot z organismu.

Rychlosoli se sypou do všech uzenin,tavených sýrů.Čím víc je sýr roztíratelný,tím více rychlosoli obsahuje.

Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru 2:5.Dusitan draselný rozpouští sirové můstky v elastinu,což je základ cévní stěny.Proto se vyskytují křečáky,hemeroidy,krvácení dásní při čištění zubů.Dusitan sodný rozpouští sírové můstky v našem kolagenním vazivu,které je základem chrupavek kloubních,úponú šlach a plotének.Proto je tolik tenisových loktů,bolavých ramen,vyskočených plotének a dalších pohybových poruch.

Rychlosůl se u nás začala používat  od roku 1968,od té doby vzkvétá ortopedie,výměny kloubů,atd.Však důsledky známe sami na sobě.

Jsou lidé.kteří mají problém s kloubama,ale i přesto nejsou  schopni ze svého jídelníčku vyřadit sůl,jako třeba uzeniny,přesolování potravin.....ačkoliv by se jim ulevilo.

NA ZÁVĚR LUKEŠÍ DESATERO NEDOPORUČENÝCH POTRAVIN

 Ted to slíbené Lukeší desatero:

1,Nekonzumujte cizokrajné ovoce:kiwi,mandarinky,pomeranče atd.(jen v omezeném množství).Dováží se nezralé,dozrávají bez sluníčka,obsah vitamínů je minimální,zato obsah organických kyselin maximální.Odvápnují a při značné konzumaci způsobují osteoporozu.

2,Kupované jahody z ciziny obsahují oparové viry,způsobují afty a žloutenku typu A.

3,Nejezte nic,co obsahuje kyselinu citronovou,která je z organiských kyselin nejagresivnější.Dává se do všech limonád,kromě čisté vody.Je i ve spoustě potravinách a bonbonech.Odvápnuje organismus-způsobuje křeče svalů,leptá sliznice,které pak snadno propouští infekční viry a bakterie.

4,Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupen přepalování a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách.

5,Nepoužívejte margeríny-umělé tuky.Máslo je zdravější.Žádná kráva své telátko neotráví-to raději zdechne,ale člověk člověka pro pár mincí postupně otráví jak potkana.

6,Nejezte jogurty s dlouhou trvanlivostí.Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé.Pak musíte kupovat activii,která má položivé bakterie.

7,Nejezte ve větším množství tavené sýrya uzeniny.Obsahují rychlosoli a ty štěpí sírné můstky v kolagenu a elastinu v cévách,šlachách a kloubech.

8,Nekonzumujte pražené arašídy-obsahují jedovaté aflatoxiny.Dále čipsy pro opakovaný přepalovaný olej.

9,Nejezte pečivo uskladněné v igelitu.Již po 3 hodinách na něm začíná růst plísen Candida albicans.

10,Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy,nedozrálé banány,dlouze vyluhovaný černý čaj-pro velký obsah tříslovin,které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem.

DOPORUČENÉ POTRAVINY jsou ty,které jedli Vaši předkové,kteří se dožili vyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců.Pokud Vás nevyměnili v porodnici,máte to dáno geneticky do vínku.

To je celé znění Lukešova desatera od p.Mudr.Petra Lukeše.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tak s tím souhlasím!

(Tomík, 30. 12. 2011 11:21)

Člověk je všežravec a právě přechod na masitou stravu mu umožnil zkrácení trávícího traktu a možnost vzpřímit se. Buřtamín a masoidy jsou velmi důležité látky, bez kterých se lidské tělo (a mužské zvláště) neobejde. A pak - takový posolený chléb se sádlem a se škvarkama.....! To je ta správná zdravá svačinka! :-)

Re: Tak s tím souhlasím!

(Martina, 30. 12. 2011 21:51)

Ahojík Tome,já jsem nikdy netvrdila,že má člověk být bez masa!!!Taky jsem všežravec,jím od všeho něco.Spíš jsem měla na mysli,že všechny ty uzené salámy když si dáme občas,nám neublíží.Ovšem,když se tím cpeme denně,pak se nedivme,že nás bolí klouby...ale to je každého věc.Já osobně sádlo nejím,natož jelita či jitrnice,prdelánku,apod.věci.
Ale takové čerstvé uvařené koleno na zabíječce s kremžkou hořčicí a chlebíkem?????????????To je papu.

 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 41839
Měsíc: 301
Den: 17